Stíriai metélt NoCarb Noodle-lal (Shiratakival)

Van, aki nem szereti ezt a tésztát, van, akinek jogosan – drága, DE van egy érvem:
Amikor már unod a húst, a zöldséget, a gyümölcsöt, és valamire vágysz a régi  édes egytálételeid közül, akkor elkészítheted az alábbi ételt, mely 4 fő részére elég, és összesen kb. 1.200 Ft-ba kerül.

Hozzávalók:

  • 2 csomag NoCarb Noodle
  • 6 db tojás
  • 2 evőkanál citrom
  • Vanília reszelék, vagy vanília aroma
  • Paleo édesítő – pl. xukor0 – eritrit (steviát most nem ajánlok!); porított eritrit
  • 10 dkg mazsola
  • 2 evőkanál nyílgyökér liszt/tápióka liszt
  • Víz

Elkészítés:

  • Öblítsd le a tésztát
  • Majd a tésztát vízben főzd meg, végül szitával szűrd le a NoCarb Noodle-t
  • Bélelj ki zsírpapírral egy sütőedényt, vagy zsírozz ki egy jénait
  • 4 db tojást egyben, hozzáadva a két evőkanál citromlét, édesítést – verj habosra
  • A felvert tojásokba keverd bele a mazsolát, a vaníliát és a nyílgyökér lisztet, vagy más keményítőt szórásos módszerrel, hogy ne csomósodjon
  • A négy tojásos keverékkel forgasd át a tésztát, és öntsd a zsírpapírral bélelt sütőedénybe, vagy öntsd zsírral kikent jénaiba
  • Verj fel kemény habbá 2 tojás fehérjét, majd keverd el benne a 2 sárgáját, és ezt öntsd rá az étel tetejére
  • Közepes lángon kb. 30 perc alatt fog készre sülni
  • A tésztalapot borítsd ki egy porxukorral meghintett lapra (A jénaiban a tésztát benne hagyhatod!), és vágd fel kockákra
  • A kockákat lapáttal emeld át a tálaló edényre, és a tetejét alaposan szórd meg porxukorral

Baranyai Ildikó stíriai metéltje

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Stíriai metélt NoCarb Noodle-lal (Shiratakival)”

  1. Sziasztok!
    Az ünnepek után már nagyon nem kívántam a húst, úgyhogy ma elkészítettem a stíriai metéltet. Nekem a szélesebb tésztám volt itthon a NoCarb Noodle-tól, de azzal is finom lett. Az íze ugyanolyan, mint a „hagyományos” stíriai metélt ízét. Az elkészítése nagyon egyszerű. Bátran tudom ajánlani mindenkinek ezt a receptet. Próbáljátok ki! Érdemes! Képet is töltöttem volna fel, de sajnos nem tudom, hol lehet.

    Ildi

Hozzászólás a(z) Tallérné Baranyay Ildikó bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.