Frankfurti leves – Willson találmánya
Hozzávalók:
-
- Fél kg. darált hús (pl. pulyka)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kanál zsiradék (én mangalica zsírt használok)
- Pirospaprika, só, ételízesítő, kevés őrölt bors, pici víz
- Kis fej kelkáposzta, vagy hagyományosan káposzta (BB)
- Fokhagyma
- Őrölt köménymag
Elkészítés:
- A vöröshagymát apróra vágom
- 1 kanál zsiradékra rádobom, amikor egy kicsit pirul, kevés vízzel felöntöm, hogy dinsztelődjön
- Az alapra rádobom a húst és paprikaporral, sóval, ételízesítővel, őrölt borssal ízesítem
- Kb. 1 dl vízzel felöntöm, és a pörköltöt megfőzöm
- Feleresztem kb. 5-6 dl vízzel, és beleaprítok egy kisebb fej kelkáposztát
- Ízlés szerint a levest tovább sózom, 2-3 gerezd fokhagymával, és egy mokkáskanálnyi őrölt köménnyel ízesítem
- Fedő nélkül kell lassan főzni, amíg a kelkáposzta megpuhul
Sűrű leves lesz belőle, 4 személyre, tálalás előtt még megszórom egy kis borssal.
BB-módra készítés esetén valószínű, hogy az eredeti recept tejföl hozzávalóját úgy oldanám meg, hogy a levest selymes állagú kókusztejjel nyakon önteném.
Köszi, ez tényleg nagyon finom lett!