Frankfurti leves Willson-módra

Frankfurti leves – Willson találmánya

Hozzávalók:

    • Fél kg. darált hús (pl. pulyka)
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 kanál zsiradék (én mangalica zsírt használok)
    • Pirospaprika, só, ételízesítő, kevés őrölt bors, pici víz
    • Kis fej kelkáposzta, vagy hagyományosan káposzta (BB)
    • Fokhagyma
    • Őrölt köménymag

Elkészítés:

  • A vöröshagymát apróra vágom
  • 1 kanál zsiradékra rádobom, amikor egy kicsit pirul, kevés vízzel felöntöm, hogy dinsztelődjön
  • Az alapra rádobom a húst és paprikaporral, sóval, ételízesítővel, őrölt borssal ízesítem
  • Kb. 1 dl vízzel felöntöm, és a pörköltöt megfőzöm
  • Feleresztem kb. 5-6 dl vízzel, és beleaprítok egy kisebb fej kelkáposztát
  • Ízlés szerint a levest tovább sózom, 2-3 gerezd fokhagymával, és egy mokkáskanálnyi őrölt köménnyel ízesítem
  • Fedő nélkül kell lassan főzni, amíg a kelkáposzta megpuhul

Sűrű leves lesz belőle, 4 személyre, tálalás előtt még megszórom egy kis borssal.

BB-módra készítés esetén valószínű, hogy az eredeti recept tejföl hozzávalóját úgy oldanám meg, hogy a levest selymes állagú kókusztejjel nyakon önteném.

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Frankfurti leves Willson-módra”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.