Kakaós csiga paleosan

Őszintén szólva ez a süti paleosan nagyon drága. Nem hagyott nyugton a kihívás, hogy a sütését megpróbáljam. Mandulalisztet használtam, mely gesztenye liszttel is helyettesíthető! Kiváló minőségű NaturCookta termékekkel dolgoztam. Az eredeti sütihez képest, miután paleoban nem lehet leveles tésztát készíteni – a kakaós csigától ne is várd a leveses tészta élményét.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 0,5 kg mandulaliszt
  • 20 dkg nyílgyökér-, vagy csökkentett szénhidrát tartalmú tápióka keményítő
  • 20 dkg tisztított vaj, vagy fehér hidegen sajtolt sertés zsír
  • Csipetnyi só, evőkanálnyi stevia – mindkettő a tésztába
  • 3 db M-es tojás
  • Víz
  • Kevés kókuszliszt a munkalapra (A kókuszliszten nagyon jól lehet dolgozni a nedvszívó képessége miatt!); dolgozhatsz a nyújtáskor fólián is!
  • 1 db tojás a tészta kenéséhez

A krémhez:

  • 4 dl kókuszolaj
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 5 evőkanál eritrit (lehet emelni ezt az adagot, mert az édesítő értéke az eritritnek alacsony!)
  • Ízlés szerint vanília eszencia vagy por

A tálaláshoz:

  • Porxukor

Elkészítés:

  • Gyúrd össze a tészta hozzávalóit, és oszd 4 részre, mert ez a tészta nagy mennyiség lesz; tedd be fél órára pihenni a hűtőbe
  • 4 külön vékony lapot nyújts ki
  • A kókuszolajhoz – olvasztott állapotban – keverd hozzá a kakaóport, az eritritet, és egy kicsit várj, amíg dermedni kezd, hogy könnyebben kenhető legyen
  • Kend meg a kinyújtott tésztát a kakaós krémmel és óvatosan-ügyesen tekerd fel a tésztát – törékeny a tészta, tehát tényleg oda kell figyelni – Segíts rá késsel a tészta deszkáról való felemeléséhez
  • A tekercset kend meg 1 db felvert tojással, tedd legalább 20 percre hűtőbe, hogy utána könnyebben vágható legyen
  • Vágj sréhen a tekercsekből kb. 1 cm átmérőjű csigákat
  • Tedd sütőlapra, és ismét kend meg a tojással
  • Előmelegített sütőben közepes lángon süsd kb. 35-40 percig a süteményt
  • Vedd ki a már elkészült kakaós csigákat, és amikor már kihűlt, akkor szórd meg porxukorral

 

Print Friendly, PDF & Email

8 thoughts on “Kakaós csiga paleosan”

  1. A csökkentett ch tartalmú tápióka keményítőnek mennyi a ch tartalma??? Mert még mindig keresem azt a tápiókát, ami valóban csökkentett ch tartalmú… Van konkrét márka? Köszönöm!!!! 🙂

    1. Mártikám, dehogy 😀 Más sertészsír is jó, csak arra ügyelj, hogy ne legyen átható sertészsír íze, ezért írtam a hidegen sajtoltat. Tudod, lehet kapni hófehér zsírt -, az az! Márta

  2. Valami nem stimmel ezzel a recepttel vagy az arányokkal: pokoli rossz lett ez a sütemény, egyszerre zsíros is, száraz is, ízetlen is. A beharangozóból egy dolog igaz: valóban nagyon drága. Sajnálom, hogy megcsináltam.:(

    1. Én is nagyon sajnálom a csalódásodat. Nálunk nagy sikere volt. Hidd el, hogy nem teszek fel olyan receptet, mely nem megy át egy családi próbán. Nálunk minden elfogyott és dicsérték. Ez nem vigasz, de én pl. semelyik rétes receptet nem tudom megcsinálni – kettő küldött recept van az oldalamon, mások meg agyon dicsérik 😀 Tényleg végtelenül sajnálom a csalódásodat. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.