Részeges kacsa

A receptet  Kovács Zsuzsi küldte

A kép a Google images-ről való

részegeskacsaHozzávalók:

  • Kacsahús 1-1,5 kg
  • Savanyú káposzta
  • Só, bors, bio szárított zöldségkeverék
  • Kb. fél liter savanykás fehér vagy vörös bor

Elkészítés:

  • Egy nagy lábasba egymásra rétegezve rakd le a következő hozzávalókat:
  • Egy sor kacsa fűszerezve sóval, borssal, paleos szárított zöldséggel (elhagyható!)
  • Egy réteg kimosott savanyú káposzta
  • Újból jön egy sor kacsa
  • Ismét egy réteg kimosott savanyú káposzta
  • Annyi savanykás fehér vagy vörös borral felöntöd a rakottast, hogy ellepje (A bor szesztartalma a főzés során keletkezett hő hatására elbomlik!)
  • Lassú tűzön főzd meg a kacsás káposztát
  • Amikor puha, szedd ki egy mély sütőformába, és süsd ropogósra
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.