Hozzávalók és elkészítés egyben:
1-1,5 kg édes káposztát fellaskázva főzz puhára, a lébe tegyél sót, őrölt borsot és köménymagot – ezt akár káposzta levesként is fogyaszthatod!
- Öntsd le a káposztáról a lét, és turmixold össze a puhára főtt alapanyagot
- Üss a turmixolt káposztához 3 db tojást, majd keverj hozzá világos pelletet – pl. szezámlisztet, makadámdió lisztet, amaránt lisztet (a kókuszlisztet nem ajánlom az íze miatt!); a 2018-ban kapható lisztek közül pl. NoCarb-ot, Szafit stb. Manapság tápióka keményítőt ajánlok!
- Egy zsírpapírral kibélelt tepsibe öntsd a masszát, majd kb. 10 dkg kolbászt felaprítva szórj a tetejére
- Kb. 25 perc alatt fog készre sülni az étel, melyet vágj kockákra
- Tálalhatod reszelt kemény sajttal és a tetejére vágott újhagyma zöldjével vagy snidlinggel
- Kolbász nélkül sütve az étel megfelel a vegetáriánus elvárásoknak!