A receptet Amazon küldte, képet a saját gyűjteményemből importáltam a fekete pogácsa receptjéből. Kb. ilyennek képzelem Amazon pogiját – feketének a benne lévő kendermagliszt miatt!
Szeretném Amazon receptküldő kedvét támogatni, és drukkolok neki, hogy egyre bátrabban dolgozzon a paleos konyhában. BB
Sütöttem 4/3-as (4 liszt + 3 egyéb hozzávaló) pogácsát, mindegyik lisztből 3 púpozott evőkanállal tettem:
- Szezámmagliszt
- Mandulaliszt
- Kendermagliszt
- Kókuszliszt
- 3 púpozott evőkanál disznózsír
- 3 db. tojás
- 3 kanál reszelt /dobozos Aldi/parmezán sajt
- Só és őrölt köménymag ízlés szerint
- 1 csomag gluténmentes élesztőpor és egy kávéskanálnyi cukor (az élesztőgombák a cukrot megeszik!); aki érzékeny az élesztőre, az szódabikarbónát + citromlét használjon!!!
- Annyi víz, hogy jól formázható massza legyen
Elkészítés:
- Összegyúrtam , ….5 percet hagytam a tűzhely tetején kelni, …. majd gombócokat formáltam a két tenyerem között, mint anno a gyurmából, ellapítottam, szilikon lapra raktam őket, lett 30 db lett belőle, és még 5 percet letakarva kelesztettem, majd 20 perc alatt megsütöttem
- Szép pirosak és finomak lettek, egyáltalán nem szalonnás!…Nem mertem elsőre szódabikarbónát használni, de majd a következőben!