Chufamix növényi tejkészítő kapható Budapesten a NoMilk-nél
Hozzávalók és elkészítés egyben:
Kesudió tej Chufamix-szel:
- 20 dkg kesudiót egy éjszakára áztass be kézmeleg vízbe
- 10 órányi áztatás után öntsd le a vizet a kesudióról, ezzel az áztatással a magok fitát tartalmát minimalizáltad, mely az ásványi anyagok felszívódásának lenne a gátja
- A Chufamix tejkészítő edény belső betétjébe tedd bele a magokat, majd öntsd fel 1.5 liter vízzel
- Kézi mixerrel őröld a magokat legalább 3-5 percig, minél apróbb szeműre
- 1 liter kesutej és kb. 15 dkg-nyi morzsalék lesz a végeredmény
Körözött kesu morzsalékból:
- Egy kisebb fej hagymát vágj apróra, és keverd el az őrölt kesudióval
- A keverékbe tegyél még ízlés szerint – sót, őrölt borsot, paprika port, egészben vagy őrölve köménymagot, majd alaposan keverd el a krémet
- A tapasztalatom az, hogy további zsiradékot nem szükséges a krémhez tenni, miután a kesu zsírtartalomban az egyik legdúsabb magféle
Földimandula maradékának felhasználása esetén – AIP!