Körözött magtejkészítés maradékából

Chufamix növényi tejkészítő kapható Budapesten a NoMilk-nél

Hozzávalók és elkészítés egyben:

Kesudió tej Chufamix-szel:

  • 20 dkg kesudiót egy éjszakára áztass be kézmeleg vízbe
  • 10 órányi áztatás után öntsd le a vizet a kesudióról, ezzel az áztatással a magok fitát tartalmát minimalizáltad, mely az ásványi anyagok felszívódásának lenne a gátja
  • A Chufamix tejkészítő edény belső betétjébe tedd bele a magokat, majd öntsd fel 1.5 liter vízzel
  • Kézi mixerrel őröld a magokat legalább 3-5 percig, minél apróbb szeműre
  • 1 liter kesutej és kb. 15 dkg-nyi morzsalék lesz a végeredmény

Körözött kesu morzsalékból:

  • Egy kisebb fej hagymát vágj apróra, és keverd el az őrölt kesudióval
  • A keverékbe tegyél még ízlés szerint – sót, őrölt borsot, paprika port, egészben vagy őrölve köménymagot, majd alaposan keverd el a krémet
  • A tapasztalatom az, hogy további zsiradékot nem szükséges a krémhez tenni, miután a kesu zsírtartalomban az egyik legdúsabb magféle

Földimandula maradékának felhasználása esetén – AIP!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.