Rakott karfiol

Rakott karfiol – Google kép

Csendes Dia receptje

Hozzávalók:

  • Személyenként legalább 25 dkg karfiol
  • 2-3 szál sárgarépa karikára vágva
  • 4-6 tojás
  • 10 dkg bacon szalonna és/vagy fűszeres kolbász
  • 1-2 dl kókusztej + tojás sárgája
  • Reszelt kemény sajt (Pannónia, Cheddar, Parmezán stb.)

Elkészítés:

  • A karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát felkarikázzuk – a két zöldségfélét puhára főzzük
  • A tojásokat keményre főzzük, majd karikákra vágjuk
  • A bacont és/vagy kolbászt felaprítjuk
  • A karfiolt és a sárgarépát összekeverjük a kemény tojás karikákkal, a baconnal és/vagy kolbász karikákkal
  • Egy tepsibe vagy jénaiba a keveréket elterítjük
  • 1-2 dl kókusztejet 1 tojás sárgájával kikeverjük, és a tojásos „tejfölt” a rakottasra rákenjük
  • Az egész alapot megszórjuk reszelt sajttal
  • Sütőben az egytálételünket ropogósra sütjük
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.