Csendes Dia receptje
Hozzávalók:
- Személyenként legalább 25 dkg karfiol
- 2-3 szál sárgarépa karikára vágva
- 4-6 tojás
- 10 dkg bacon szalonna és/vagy fűszeres kolbász
- 1-2 dl kókusztej + tojás sárgája
- Reszelt kemény sajt (Pannónia, Cheddar, Parmezán stb.)
Elkészítés:
- A karfiolt rózsáira szedjük, a sárgarépát felkarikázzuk – a két zöldségfélét puhára főzzük
- A tojásokat keményre főzzük, majd karikákra vágjuk
- A bacont és/vagy kolbászt felaprítjuk
- A karfiolt és a sárgarépát összekeverjük a kemény tojás karikákkal, a baconnal és/vagy kolbász karikákkal
- Egy tepsibe vagy jénaiba a keveréket elterítjük
- 1-2 dl kókusztejet 1 tojás sárgájával kikeverjük, és a tojásos „tejfölt” a rakottasra rákenjük
- Az egész alapot megszórjuk reszelt sajttal
- Sütőben az egytálételünket ropogósra sütjük