Tőkehal zöldségraguban

A recept és a képek – Ágni görög konyhája oldalról valók

Hozzávalók:

  • 1 kg fagyasztott, tisztított tőkehal
  • 2 hagyma – itt Ágni receptjében krumpli szerepel, melyet paleosan helyettesítsd puhára főzött vegyes zöldséggel (BB)
  • 2 nagy paradicsom karikára vágva
  • kb. 100 gr olívaolaj
  • só, bors
  • pár babérlevél
  • 30 gr konyak
  • 100 gr víz
  • 1 kk paradicsompaszta
  • 200 gr zöldséglé (vagy helyette pár leveszöldség pl. répa, paprika, stb.)
  • fűszerek: majoránna, oregano, kakukkfű, petrezselyem
  • 1-2 cikk fokhagyma
  • 1 citrom héja (bio!) darabokra vágva
  • 70 gr édes bor

Elkészítés:

  • Az elkészítése nagyon egyszerű, ha már minden hozzávaló megvan. A karikára vágott hagymát, répát, paprikát olajban megsütöm.
  • A tepsibe beleöntöm az olajat, beleteszem a babérlevelet, minden más hozzávalót a paradicsomon kívül összekavarok és lehelyezek a tepsi aljára.
  • Ezekre fektetem a sózott, borsozott, fűszerezett halakat, majd beborítom a paradicsomszeletekkel.

tőkehalágnne

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.