A recept és a képek – Ágni görög konyhája oldalról valók
Hozzávalók:
- 1 kg fagyasztott, tisztított tőkehal
- 2 hagyma – itt Ágni receptjében krumpli szerepel, melyet paleosan helyettesítsd puhára főzött vegyes zöldséggel (BB)
- 2 nagy paradicsom karikára vágva
- kb. 100 gr olívaolaj
- só, bors
- pár babérlevél
- 30 gr konyak
- 100 gr víz
- 1 kk paradicsompaszta
- 200 gr zöldséglé (vagy helyette pár leveszöldség pl. répa, paprika, stb.)
- fűszerek: majoránna, oregano, kakukkfű, petrezselyem
- 1-2 cikk fokhagyma
- 1 citrom héja (bio!) darabokra vágva
- 70 gr édes bor
Elkészítés:
- Az elkészítése nagyon egyszerű, ha már minden hozzávaló megvan. A karikára vágott hagymát, répát, paprikát olajban megsütöm.
- A tepsibe beleöntöm az olajat, beleteszem a babérlevelet, minden más hozzávalót a paradicsomon kívül összekavarok és lehelyezek a tepsi aljára.
- Ezekre fektetem a sózott, borsozott, fűszerezett halakat, majd beborítom a paradicsomszeletekkel.