Mignonok nyersen – csokis, mákos, aranylen-mandulás

Miután a NoMilk-kel egy holnapi bemutatóra készülődöm, és egyébként a Paleo Fesztiválon is kint leszek velük, ezért kerül fel mostanában annyi Chufamix-es recept.

… és akkor álljon itt azoknak a mignonoknak a receptje, melyeket a ma készített tejek „morzsalék maradványából” készítettem.

Csokis mignon – a receptet 20 dkg száraz anyagra vetítve írom le:

  • 20 dkg tejkészítésből megmaradt kókuszreszeléket keverj össze 3 evőkanál kakaóporral és annyi eritrittel, hogy megfeleljen az édesség iránti vágyadnak, ízlésednek – 4-5-6 evőkanál?! – hm
  • Keverj a reszelékhez vaníliát, vagy vanília aromát
  • Tegyél a masszához kb. 2.5 dl kókuszolajat
  • Az egészet alaposan keverd össze, és vagy szilikonos formákban – mignon formájúra – dermeszd meg, vagy egy tálcára felkenve a masszát vágd fel apró kockákra az édességet

Mákos mignon – 15 dkg mák

  • A máktej készítéséből visszamaradt mákot keverd össze egy evőkanálnyi aszkorbinsavval,10 dkg mazsolával, 4-5-6 evőkanálnyi eritrittel
  • A masszához keverjél kb. 2.5 dl kókuszolajat
  • Az egészet alaposan keverd össze, és vagy szilikonos formákban – mignon formájúra – dermeszd meg, vagy egy tálcára felkenve a masszát vágd fel apró kockákra az édességet

Aranylen-mandula mignon – 10 dkg maradvány anyag

  • Az aranylen-mandula fűszerezett tejből visszamaradt anyagot, mely állagában tapadós, nyálkás – keverd össze 2.5 dl kókuszolajjal; ha úgy érzed, hogy nem elég édes, akkor tegyél még hozzá ízlés szerint eritritet
  • Az egészet alaposan keverd össze, és vagy szilikonos formákban – mignon formájúra – dermeszd meg, vagy egy tálcára felkenve a masszát vágd fel apró kockákra az édességet
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.