Ananász fagyi hab

Ananász fagyihab – A kép a Google images-ről való.

…,  és hogy miért is éppen ananász??? …, hát ezért:

A kizárólag tojásfehérjével készült fagylalt és a hozzáadott ananász belefér a ketogén paleoba, bár az ananásznak olyan „magas” a szénhidrát értéke, a tojásfehérjének pedig a fehérje tartalma, hogy odafigyelve kell megtervezni a napi egyéb fogyasztást.

Ananász

Energia kcal Fehérje gramm Zsír gramm Szénhidrát gramm
50 0.5 0.1 13.1

Tojásfehérje

52 10.9 0.2 0.7

Hozzávalók és elkészítés egyben:

    • 1 db közepes ananász – hámozás után kb. 30-40 dkg-nyi gyümölcshús marad, melyet turmixolj össze
    • 6 db tojás fehérjét verj fel kemény habbá, és tegyél hozzá XukorZéró 4x Steviával-stevia (www.biobolt.e-tar.hu) édesítést – A fagylalttal a stevia harmonizál, hűtés után nincs mellékíz és erőteljes az édes érzés
    • A felvert édes tojásfehérjét lazán keverd össze az ananász hússal, majd a dobozba tett fagyi alapot tedd mélyhűtőbe
    • Fél óra múlva nézz rá, és keverd meg, majd hűtsd tovább és ismét keverj rajta; hacsak közben nem eszed meg a fagyi habot 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.