Zöldség kenyér

A Marti család gyűjtéséből való recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg tisztított vegyes zöldség (brokkoli, karalábé, sárgarépa, fehérrépa), kis fej vöröshagyma fele, 2 gerezd fokhagyma – ízlés szerint
  • 1 teáskanál sütőpor vagy késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 teáskanál só-mentes fűszerkeverék (bazsalikom, majoránna, rozmaring, ízlés szerint)
  • 1 teáskanál Reform Vito ételízesítő (sós)
  • 3 tojás; AIP-ban 3 ek. zselatin

Elkészítés:

  • A megtisztított zöldségeket összedaraboljuk, majd zöldségaprítóval apróra őröljük.
  • Hozzákeverjük a sütőport, majd fűszerezzük ízlés szerint.
  • 3 tojással alaposan összekeverjük/AIP-ban 3 ek. zselatinnal alaposan összekeverjük.
  • Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a tetejét villával több helyen megszurkáljuk és előmelegített sütőben  tűpróbáig sütjük
  • A végén 5 percig még érdemes rápirítani vagy infrázni, hogy a teteje megpiruljon kicsit.
  • Ez a mennyiség 25 x 18 cm-es tepsiben kb. 1 cm vastagságú lesz.
  • Kihűlés után szeleteljük és a hagyományos kenyér helyett, fogyaszthatjuk.
A képen látható kenyér levesben főtt maradék zöldségekből készült!

Zsírban sült csirkemájjal nagyon finom!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.