A Marti család gyűjtéséből való recept
Hozzávalók:
- 50 dkg tisztított vegyes zöldség (brokkoli, karalábé, sárgarépa, fehérrépa), kis fej vöröshagyma fele, 2 gerezd fokhagyma – ízlés szerint
- 1 teáskanál sütőpor vagy késhegynyi szódabikarbóna
- 2 teáskanál só-mentes fűszerkeverék (bazsalikom, majoránna, rozmaring, ízlés szerint)
- 1 teáskanál Reform Vito ételízesítő (sós)
- 3 tojás; AIP-ban 3 ek. zselatin
Elkészítés:
- A megtisztított zöldségeket összedaraboljuk, majd zöldségaprítóval apróra őröljük.
- Hozzákeverjük a sütőport, majd fűszerezzük ízlés szerint.
- 3 tojással alaposan összekeverjük/AIP-ban 3 ek. zselatinnal alaposan összekeverjük.
- Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a tetejét villával több helyen megszurkáljuk és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük
- A végén 5 percig még érdemes rápirítani vagy infrázni, hogy a teteje megpiruljon kicsit.
- Ez a mennyiség 25 x 18 cm-es tepsiben kb. 1 cm vastagságú lesz.
- Kihűlés után szeleteljük és a hagyományos kenyér helyett, fogyaszthatjuk.
A képen látható kenyér levesben főtt maradék zöldségekből készült!
Zsírban sült csirkemájjal nagyon finom!