Hozzávalók:
- 3 db nagy méretű tojás
- 3 evőkanál szezámpehely
- 3 evőkanál szezámliszt
- 3 evőkanál zabpehelyliszt (Ez itt a kompromisszum!, de a családom érdekében mindent megteszek, hogy 90%-ban paleozzanak!); Elhagyható! -, tegyél helyette a kenyérhez pl. gesztenyelisztet
- 3 evőkanál útifűmaghéj (Én nem eszem kenyeret, tehát engem nem fog meghajtani :-D)
- 1 evőkanál – 2 dkg só
- 1 evőkanál – 2 dkg őrölt köménymag
- 1 dkg szódabikarbóna
- Késhegynyi askorbinsav, vagy kevés citromlé
- Víz -, annyi hogy a tészta állaga nokedli tészta sűrűségű legyen
- Zsír a sütőedény kikenéséhez
- Lehetőleg kókuszliszt, vagy napraforgóbél liszt a zsírozott edény szórásához
Elkészítés:
- Az összes hozzávalót keverd össze, és hagyd állni legalább 5-10 percig a tésztát, hogy az utifűmag héjjal megszívja magát
- Zsírozz ki egy kenyér sütőformát és szórd be a fentiekben javasolt lisztek egyikével (szilikonos formánál ez elhagyható!)
- Előmelegített sütőben – kb. 40 perc alatt fog a kenyér teljesen átsülni; 30 perc elteltével borítsd ki a kenyeret egy olyan edénybe, ahol a szélei nem érnek a sütőedény falához, és így süsd még 10 percig – Némi héj fog a kenyéren keletkezni! A kenyérre sütés közben ránézhetsz, és az idővel egyéni belátásod szerint gazdálkodj!