Brokkoli krémleves édesburgonyával

A recept és a kép „Ágni görög konyhája” oldalról való

Szuper recept, de az édesburgonyával, a keményítőkkel kapcsolatban a magyarországi paleo mozgalom a kezdetekben nem volt elfogadó.  2019-et írunk most, amikor frissítem a bejegyzést és elmondható, hogy nemhogy eltűnt volna, hanem a lassan felszívódó szénhidrátok előkelő helyre kerültek.

Hozzávalók:

  • brokkoli (2 csokornyi)
  • 1 hagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • vaj (ghee) vagy kókuszszír, olívaolaj
  • tejszín (opcionális – nem paleo!)
  • 2 evőkanálnyi pirított dió a díszítéshez
  • 1 nagy darab édes burgonya

Elkészítés:

    • A meghámozott burgonyát kockákra vágva puhára főzöm, majd leöntöm róla a vizet és félreteszem.
    • Vajon megfonnyasztom a hagymát és a fokhagymát, majd beleszórom a brokkoli-rózsákat. Felöntöm annyi vízzel, hogy a brokkolit ujjnyira ellepje (ha van húslevem, akkor azzal), sózom, borsozom.
    • Addig főzöm, amíg a brokkoli puha lesz.
    • A főtt batátát hozzáteszem.
    • Botmixerrel pépesítem majd kevés kókusztejszínt keverek hozzá, ezzel még pár percet forralom.
  • Tálaláskor, serpenyőben kissé megpirított, durvára tört dióbéllel díszítem.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.