A recept és a képek Willson oldaláról valók,
ha a ide kattintasz, többet is olvashatsz a receptről!
Hozzávalók:
- 6 tojás (vagy 10 tojásfehérje)
- 9 lapos evőkanál mandulaliszt (***)
- 1-2 dl tiszta ivóvíz
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- Só (Ízlés szerint)
A sütéshez
- 2 nagy kanál zsír
Elkészítés:
- A hozzávalókat összekeverjük(megkóstoljuk, elég sós e!?!
- Egy mély serpenyőben megolvasztjuk a zsírt és egy jó kanálnyit a masszához keverünk
- Negyedórányi pihentetés után a felforrósodott zsírba beleöntjük a keveréket, és sütés közben folyamatos keveréssel morzsásra daraboljuk
Felhasználás:
- Gulyásleveshez csipetke helyett
- Vadas mellé zsemlyegombóc helyett
- Pörköltekhez köretnek, vagy az ételeinkben a nokedli és a rizs helyettesítésére is alkalmas, stb.
- Fokhagymaleveshez, húsleveshez, karalábéleveshez levestészta helyett. Ebben az esetben őrölt kömény helyett egy pici borsot, apróra vágott petrezselyem zöldet tehetünk bele
- Húslevesnél elkapart májjal kiegészítve májgombóccá alakítható
- Önálló ételnek is finom, ha darált főtt sonkát keverünk a masszába kisütés előtt
- Reszelt, érett kemény sajttal (parmezán) fogyasztható… – lásd. sonkás morzsóka
(***)
A mandulalisztet tessék előbb megkóstolni!!! Néha keserű-mandula kerül bele és aztán lehet kidobni az egészet…
Kedves BB!
Azt szeretném kérdezni, hogy ez a tarhonya eláll-e úgy, mint a nem paleó változat? Azt ugye ki szokták szárítani, ezzel is működik?
Előre is köszönöm a választ!
Kedves Reni! Ez a recept Willson receptje. Az oldalamon fenn van a receptnél a link, ahol eljutsz hozzá. Őt kell megkérdezned. Valószínűsítem, hogy az eltarthatóság szellős száraz helyen kivitelezhető, de jobb lenne őt megkérdezni. Márta