Hal kókuszos-currys (kurkumás, gyömbéres) mártásban

Currys hal

www.PaleoCookbook.com

Fish & Vegetable Curry

Hozzávalók:

  • 400g white fish fillets, cut into thick slices
  • 400g coconut milk
  • 2tbs red curry paste
  • 2 carrots, cut into thin strips
  • 2 cups red cabbage, thinly sliced
  • Fresh coriander
  • Place

Elkészítés:

  1. Place coconut milk and red curry paste into a pan on medium heat for 2 minutes, stirring until
  2. combined.
  3. Add fish, carrots and red cabbage. Cover and simmer for 4‐5 minutes, or until fish has cooked.
  4. Serve with fresh coriander leaves.

A recept fordítása:

Hozzávalók:

  • 400 g fehér halfilé vastag szeletekre vágva
  • 400 g kókusztej
  • 2 teáskanál piros curry-paszta (nálunk ilyent nem láttam –> helyette curry por), kurkuma
  • 2 db sárgarépa vékony csíkokra vágva
  • 2 bögre vörös káposzta vékonyra metélve
  • Friss koriander levelek
  • Tálalóedény

Elkészítés:

  • Öntsd a kókusztejet és a curry pasztát egy közepesen meleg serpenyőbe 2 percre, vegyítsd össze,
  • Amíg össze nem áll.
  • Add hozzá a halat és a vörös káposztát. Fedd le, és párold 4-5 percig, amíg a hal meg nem fő.
  • Friss koriander zölddel tálald.

Curry por hozzávalók:

  • 2 kávéskanál római kömény
  • 1 kávéskanál koriandermag
  • Fél kávéskanál fehér mustármag
  • Másfél kávéskanál őrölt kurkuma – AIP-ban ezt használd külön
  • Fél kávéskanál őrölt, szárított gyömbér – AIP-ban ezt használd külön!
  • Fél kávéskanál szárított görögszéna
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.