Hozzávalók 1 tepsi mennyiséghez:
- 25 dkg lenmagpehely – pehely és nem más!
- 10 dkg szezámpehely – megint csak szigorúan pehely!
- Vegyesen, ami éppen otthon van – nálam egy marék kesudió, egy marék hántolt mandula, egy marék darált dió
- Kb. 1,5 dl víz
- Eritrit (xukor0) ízlés szerint – legalább 5 evőkanállal a tésztába
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- Eritrit – ízlés szerinti mennyiségben a kihűlt műzli forgatásához
Elkészítés:
- A fenti hozzávalókat keverd össze
- A magokat a keverés előtt – pl. zacskóba téve kalapáccsal vagy sodrófával tördeld apróra, ezután tedd a magokhoz
- Annyi vizet önts a keverékhez, hogy összeálljon, de ne legyen lucskos – tehát a vízzel óvatosan bánj; várj egy darabig 1 dl után, hogy a len megszívja magát, és utána dönts a további víz mennyiségéről
- Természetesen a fűszerkeveréket és a xukrot is keverd hozzá
- Egy zsírpapírral kibélelt tepsiben terítsd szét a masszát
- A legkisebb lángon – szárítva süsd kb. 35-40 percig, de nézz rá, nehogy a széle megégjen; ha a massza közepe a sütés végén esetleg kissé ruganyos, ne törődj vele, mert még a levegőn tovább fog száradni
- A tepsit vedd ki, és kihűlve morzsold darabokra a műzlit
- Végül forgasd bele eritritbe – a xukor0-ót ne sajnáld
Készíts magtejet pl. ChufaMix növényi tejkészítővel. Én kókusztejet készítettem. Kattints ide, hogy a tej készítéséről olvashass!