Hozzávalók:
- 1 csomag – 7-8 szál – zeller
- 6 db tojás
- Sűrítésre: 1 evőkanál tápióka keményítő vagyrezisztens a rezisztens keményítőnek számító zöldbanán lisztet használni
- Amennyiben ketogén étrenden vagyunk, akkor használjunk útifűmaghéj vagy Nocarb lisztet sűrítésre!
- Só
- Egy marék dió – opcionális
- 2 dkg fehér cheddar – opcionális
Elkészítés:
- Mosd meg a zellerszálakat és vágd fel kb. 1 cm-es darabokra
- Főzd puhára, majd öntsd le róla a vizet
- Egy sütőedényt bélelj ki sütőpapírral és halmozd bele a zellerszálakat
- A tojásokat verd fel és sózd meg, keverd el a paleo liszttel, majd öntsd rá a zellerre
- Kisebb zsírdarabokat csipegess a sütni való tetejére – 3-4 csipetnyi elég lesz!
- Szórd meg a felfújtat dióval és apróra tépett sajttal – e két utóbbi elhagyható!
- Előmelegített sütőben süsd a felfújtat a legalacsonyabb fokon kb. 20 percig, amíg össze nem sül