Forró csoki

Willson receptje és képe – további fázisképeket láthatsz az oldalán!

Hozzávalók:

  • 2 púpos kiskanál natúr kakaópor
  • 2 kiskanál Xukor0
  • 2 késhegynyi Stevia
  • 2 tojás sárgája
  • 2 dkg (kókuszzsír) vagy jó minőségű, nagy zsírtartalmú vaj – pl. Kerrygond, Gazda vaj*
  • pár csepp vanília (ízlés szerint)
  • tisztított ivóvíz

Elkészítés:

  • A vizet forrald föl
  • Fél deci forró vízbe tegyél bele vajat, hogy olvadjon, majd a két tojás sárgáját, és tejhabosítóval turmixold össze
  • Pár csepp vízzel keverd simára az édesítőket a kakaóporral, majd egy decinyi vízzel hígítsd fel, és főzd fel
  • Végül töltsd össze egy pohárban – először a vajszínt, majd a hozzáadott meleg vizet tejhabosítóval keverd el

* A vaj használata a hazai paleozás kezdetekor csak és kizárólag a tisztított vajat, azaz ghee-t jelentette. Az évek során – talán Jaminet hatására kialakult, hogy jó minőségű „tejzsírt”, azaz vajat már van, aki használ.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.