Nehézségi fok: Könnyű Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
- 1 kg-os kelkáposzta fej
- 40 dkg húsos szalonna
- 40 dkg adalékmentes sütni való kolbász
- 1 dkg zsír (sertés, liba, kacsa, kókusz – bármelyik lehet)
- Külön fűszerezést nem igényel az étel, mert a szalonna és a kolbász fűszeresek.
- AIP-ozóknak nem füstölt szalonnával – pl. Erdélyi szalonna, valamint a német vagy francia fűszerezésnek megfelelő kolbászokkal ajánlom ezt az ételt (lehet kapni ilyeneket, nézzetek körül!).
Elkészítés:
- Egy mély tepsit a zsírral kenjük ki.
- A kelkáposzta fej torzsáját vágjuk le, majd vágjuk fel gerezdekre a zöldséget úgy, hogy mutatósan, mintegy virág nyíljon ki.
- A szalonnát vágjuk fel 4 szeletre, vagy 8 felé és vagdossuk be.
- A kolbászt szintén vágjuk fel 4 vagy 8 darabra és szintén vagdossuk be a tetejét.
- A szalonnát és a kolbászt tegyük rá a kelkáposzta rózsákra.
- Közepes lángon süssük meg az összeállított ételt.
- Vigyázzunk arra, hogy a kelkáposzta levelei ne égjenek meg.
Ez jó, :)), én annyival toldanám meg, hogy legalulra savanyú káposztát tennék egy réteget, így nem égne meg és jó ízt is ad neki.
Mostanában még a karfiol püréhez is hozzá turmixolom a savanyú káposztát (amit én savanyítok) és ha akarom akkor valamilyen párolt vagy sült húst is természetesen, paleo bagett szelettel reggeliző kencének is jó, nagyon fini !
Van kulon savanyitott kaposztas hasolo recept is. Jo az otlrtrd es mindig ez a lenyeg 🙂 Marta