Gyümölcs beigli

karácsonyigyümölcsbeigli1
Gyümölcslapot készítünk – lehet bioboltban, paleo boltban készen is kapni!, és azt megtöltjük mákos, diós vagy gesztenyés töltelékkel.

Hozzávalók /laponként/:


Gyümölcslaphoz:

  • 3 db banán
  • 2 db alma
  • plusz 1 alma, vagy ennek megfelelő súlyú kiwi / meggy / szilva / barack / eper / szeder / áfonya… stb. (lehet fagyasztott is, akkor előbb kiengedjük és lecsöpögtetjük)
  • csipetnyi só (fontos!)
Elkészítés:
 
A kiválasztott gyümölcsöket megtisztítjuk és péppé turmixoljuk.
Langyos kókuszolajjal megkent sütőpapíron egyenletesen szétterítjük, és légkeveréses villanysütőben, résnyire nyitott sütőajtónál, a legalacsonyabb fokozaton lappá aszaljuk.
 
Paleos töltelékhez:
  • 10-15 dkg darált mák  vagy darált dió
  • 5-8 dkg Xukor
  • Vanília
  • pici  víz
  • 2-3 lap zselatin
A töltelékhez a mákot (diót) összefőzzük a xukorral és a meleg vízben feloldott zselatinnal. A végén teszünk bele pár csepp vaníliát. 
A meleg masszát egyenletesen elterítjük az előzetesen gőz fölött kissé megpuhított gyümölcslapon,  apróra darabolt kandírozott narancs ill. citromhéjjal  vagy mazsolával megszórjuk és fölcsavarjuk.
Gyümölcslapokat paleora is specializálódott bioboltokban lehet készen is kapni! 
A sütőpapírba visszatekerve pár óráig hűtőszekrényben pihentetjük, hogy megpuhuljon a lap,
majd recés késsel, óvatosan fölszeleteljük
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.