Sütőtökös vagy batátás sajtos roló

Hozzávalók:

A tészta mennyiségét aszerint kell kiszámolni, hogy hány rolót szeretnél gyártani.

Az alábbiakban leírom, hogy hogyan kell 3 nagy rolóhoz, melyből szétvágva 6 db kicsi lesz a hozzávalókat kalkulálni:

  • 1 db M-es tojás
  • Annyi gesztenyeliszt, amennyit a tojás felvesz
  • Csipetnyi só
  • 1 evőkanál olvasztott zsír
  • Valamilyen liszt – kókusz vagy gesztenye a nyújtáshoz

Ezt a mennyiséget annyival szorozd fel,

ahány rolót szeretnél készíteni!

A tölteléket már nagyobb mennyiségre kalkulálva írom le – a képen 15 db látható, de 3-at elpusztítottam :-D, tehát 18 db rolóm volt.

Töltelék:

  • 1 kg sütőtök hús vagy 1 kg édesburgonya (batáta)
  • 5 dkg vaj vagy kókuszzsír
  • Só, őrölt bors, reszelt szerecsendió – mindháromból ízlés szerint, de kb. teáskanalakkal
  • 2 dkg fehér cheddar vagy parmezán sajt reszelve a töltelékbe
  • 5 dkg a sajtból a rolók végeire reszelve

Elkészítés:

  • Készítsd elő a rolók tésztáját úgy, hogy a tojásokat a liszttel, sóval, zsírral összekevered
  • A tészta gombócokat lisztezett deszkán nyújtsd ki amennyire lehet – lehelet vékonyra, majd vágj le téglalap alakban egy kb. 3 x 5 cm-es lapot
  • Zsíros kézzel valamennyi habroló formát simítsd körbe, hogy majd a sütés befejeztével könnyen lejöjjön a tészta a formáról
  • A levágott lapot tekerd rá roló sütő formára – fontos a paleo lisztes tésztánál, hogy a lap, amit a formára illesztesz, egyben legyen, ne legyen darabonként ragasztva, vagy vékony csíkból tekerve!
  • A formákat a tésztával kis lángon – szárítva süsd 15′ – megforgatva 15′ – összesen 30 percig
  • Vedd ki a rolókat, hagy kihűlni a tésztát, majd szedd le a tésztát a formáról
  • Töltsd meg a következő töltelékkel a rolókat:
    • A sütőtököt és a fűszereket, valamint a vajat turmixold össze
    • A sajtot reszeld le
    • Keverj a krémbe sajtot
    • Hagyjál sajtot a díszítéshez
  • A megtöltött rolókat töltve vágd ketté, majd a végein bőven hagyott krémet forgasd meg a reszelt sajtban
  • Tedd a tálat hűtőbe, mert jót fog tenni az ételnek, ha legalább fél órát dermed a krém
  • A sós süteményeket nyers vagy főtt-hűtött zöldségekkel tálalhatod!

habrolóA rolók ilyen habroló formákkal készültek!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.