A recept a Marti család gyűjtéséből való,
melyet egy kicsit továbbgondoltam
A képek a Google images-ről való
Hozzávalók:
- 0,5 kg édes vagy savanyú káposzta
- Só, bors, köménymag
- Aszalt gyümölcsök vagy csak mazsola, illetve idénynek megfelelő gyümölcs
- Zsiradék (olíva olaj, mangalica zsír, libazsír …)
- Paleolit édesítő (xilitol, stevia …)
- Fűszerek: köménymag, só, őrölt bors
Elkészítés:
- Édes káposztát vágj fel csíkokra, sózd be, és várjál, hogy levet eresszen, puhuljon
- Az édes káposztát ezután csavard ki, és mosd át vízzel
- A káposztát zsiradékon keverd és pirítsd, dinszteld
- A gyümölcsöket keverd össze az édes káposztával, VAGY a savanyú káposztával (esetleg ízlés szerint a savanyú káposztát ki lehet mosni)
- A káposztával összeforgatott gyümölcsök keverékhez add hozzá a fűszereket – édesítő, só, bors, köménymag