Dinsztelt édes vagy savanyú káposzta gyümölcsökkel

káposztaaszaltgyümivel
A recept a Marti család gyűjtéséből való,

melyet egy kicsit továbbgondoltam

A képek a Google images-ről való

káposztagyümölccsel

Hozzávalók:

  • 0,5 kg édes vagy savanyú káposzta
  • Só, bors, köménymag
  • Aszalt gyümölcsök vagy csak mazsola, illetve idénynek megfelelő gyümölcs
  • Zsiradék (olíva olaj, mangalica zsír, libazsír …)
  • Paleolit édesítő (xilitol, stevia …)
  • Fűszerek: köménymag, só, őrölt bors

Elkészítés:

  • Édes káposztát vágj fel csíkokra, sózd be, és várjál, hogy levet eresszen, puhuljon
  • Az édes káposztát ezután csavard ki, és mosd át vízzel
  • A káposztát zsiradékon keverd és pirítsd, dinszteld
  • A gyümölcsöket keverd össze az édes káposztával, VAGY  a savanyú káposztával (esetleg ízlés szerint a savanyú káposztát ki lehet mosni)
  • A káposztával összeforgatott gyümölcsök keverékhez add hozzá a fűszereket – édesítő, só, bors, köménymag
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.