Egyben sült karaj

A receptet és a képeket MW küldte 2011.02.19-én

Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg csontos karaj
  • 2-3 evőkanál zsír
  • Fokhagyma, só, őrölt bors (AIP-ban elhagyjuk!), zöldfűszerek – pl. bazsalikom, rozmaring, 2 fej vöröshagyma
  • Kevés víz

Elkészítés:

  • A csontos karajt vékonyan bevagdossuk, de nem vágjuk le a csontról
  • A szeletek között és a tetején megkenjük zsírral, és jól bedörzsöljük fokhagymával, sóval, borssal, zöldfűszerekkel (bazsalikom, rozmaring), vöröshagyma szeleteket dugdosunk mindegyik szelet közé
  • Hőálló tálba tesszük (a legjobb a római tál)
  • Pici vizet öntünk rá, és lefedjük
  • Jó sokáig sül (nézegetni érdemes, pótolni a vizet, ha teljesen elfőtt)
  • Amikor már puha, levesszük a tetőt, és megpirítjuk a tetejét

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.