A receptet és a képeket MW küldte 2011.02.19-én
Hozzávalók:
- 1-1,5 kg csontos karaj
- 2-3 evőkanál zsír
- Fokhagyma, só, őrölt bors (AIP-ban elhagyjuk!), zöldfűszerek – pl. bazsalikom, rozmaring, 2 fej vöröshagyma
- Kevés víz
Elkészítés:
- A csontos karajt vékonyan bevagdossuk, de nem vágjuk le a csontról
- A szeletek között és a tetején megkenjük zsírral, és jól bedörzsöljük fokhagymával, sóval, borssal, zöldfűszerekkel (bazsalikom, rozmaring), vöröshagyma szeleteket dugdosunk mindegyik szelet közé
- Hőálló tálba tesszük (a legjobb a római tál)
- Pici vizet öntünk rá, és lefedjük
- Jó sokáig sül (nézegetni érdemes, pótolni a vizet, ha teljesen elfőtt)
- Amikor már puha, levesszük a tetőt, és megpirítjuk a tetejét