A receptet és a képet JéPé küldte 2010 szeptemberében
- 25 dkg darált baromfihús (egyéb husi is lehet)
- 1 db nagyobb méretű sárgarépa
- 2 db tojás
- Fűszerek ízlés szerint (só, bors, paprika, fokhagyma, majoránna vagy oregáno stb.)
- 5 dkg kemény reszelt sajt
- Olíva olaj
Elkészítés:
- Reszeld vagy aprítsd fel a sárgarépát
- A felsorolt hozzávalókat keverd össze
- Tegyél gombócokat muffin-sütő formába, és a tetejét kend be olíva olajjal
- Előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig
- Ez a sós muffin azért is különösen finom, mert „saját zsírjában” sül meg, nem szívja magát tele plusz zsiradékkal!
AIP-osan is elkészíthető (a receptet 2019 novemberében kiegészítettem):
- Fűszerek: só, fokhagyma, curry, gyömbér
- Állományjavító: 2 db tojás sárgája, vagy 3 db egész fürjtojás, vagy 1 ek. zselatin + 1 dl víz
- Darált pulyka vagy csirke hússal a fűszereket és a választott állományjavítót összekeverjük és muffin-formában, olajjal megkenve kb. 30 perc alatt megsütjük.