Hozzávalók:
- 1 kg narancs – megfelel a dzsemnek, a kevésbé szép is
- 1 evőkanál NoCarb liszt – külön erénye, hogy 0 kalória
- Édesítést a magam részéről nem tettem a dzsembe, mert édes volt a gyümölcs, de opcionálisan tehetsz eritritet hozzá
Elkészítés:
- A narancsok héját szedd le
- A narancs húsát turmixold össze
- Öntsd egy tálba és keverd el a gyümölcshússal a NoCarb lisztet, melynek az a tulajdonsága, hogy hidegen, főzés nélkül is megszívja magát
- Kb. 15 perc elteltével már fogyaszthatod is a gyümölcszselét
Tisztelt Márta,
olyan kérdésem lenne, hogy a NoCarb lisztet mivel helyettesíthetném? Mihamarabbi válaszát előre is köszönöm! 🙂
A NoCarb lisztet lehet termeszetesen helyettesiteni. Az eredmeny a surito anyagtol fuggoen mas es mas lesz. Pl. Zselatin, utifumaghej liszt, agar-agar, de meg valamilyen kemenyito is megteszi. Mondjuk en a zselatint tartom jonak, vagy SEMMIT, ez nem poen. A turmixolas utan le kell onteni a folyadekot a gyumolcsrol. Marta