Hozzávalók és elkészítés egyben:
Piskóta/babapiskóta
- 8 M-es tojást egyben két evőkanál citromlé hozzáadásával verj fel, ez is habos lesz, mint a külön tojásfehérje, csak tovább kell verni (Ha folyós-habos, akkor is jó!!!)
- 5 evőkanál eritritet, vagy TED esetén szirupot, vagy mézet keverj a tojásokhoz, majd pedig szórva-forgatva valamilyen világos színű lisztből – pl. gesztenye, mandula, makadámdió (A kókuszliszt nem a legjobb!) keverd ki a tésztát, a TED követése esetén javaslom NoCarb liszt vagy tápióka, nyílgyökér használatát, melyekből 8 tojáshoz 3 ek. elegendő (egyféle!!!)
- Egy tepsibe rakj le zsírpapírt, öntsd rá egyenletesen a tésztát
- Előmelegített sütőben a legkisebb lángon – kb. 150 fokon süsd meg a tésztát – ne legyen ropogós, mert akkor eltörik
- Ha van babapiskóta kiszúró formád, akkor a süteményt ezzel darabold fel; mellesleg a maradék sütit is természetesen keverd a krémhez – 18 db babapiskótám lett + a maradék tészta
Vaníliakrém
- 2 dl Cocomast önts fel 7 dl-nyi mennyiségre, szórj a lébe vaníliát és eritritet ízlés szerint (1-5 evőkanál)
- NoCarb kognac – Ördögnyelv lehet pl. a sűrítő anyag, melyből ehhez a mennyiséghez három evőkanálnyi szükséges
- A krémet főzheted is, akkor gyorsabban elkészül, de hidegen is hagyhatod állni, akkor is meg fog duzzadni
- Amennyiben csomós lenne a krém, akkor semmi más dolgod nincs, mint átturmixolni
Összeállítás:
- A tészta morzsalékával keverd el a krémet és egy választott edénybe öntsd be
- Szórd meg a tiramisu tetejét nescafé-val, vagy glutén mentes cikória instant kávéval
- Rakd le szép sorjában a piskótákat
- Szórd meg a tetejét kakaóporral, majd pedig porított eritrittel, vagy készen kapható porxukorral
Az élvezetet tovább lehet fokozni valamilyen paleo tejszínhabbal.