Karfiolos egyben fasírt

Hozzávalók:

    • 75 dkg karfiol
    • 5 db M-es tojás; AIP-ban 1 ek. zselatinpor + 1 ek. víz = 1 db tojás – értelemszerűen eszerint pótoljuk a tojást.
    • 0,5 kg marha-sertés vegyes darált hús, vagy csak sertés, vagy csak csirke, illetve pulyka; az én Speciális étrendemben kizárólag marha (csak marha hús fasírtnak nem a legjobb választás!), csirke, pulyka jöhet számításba.
    • Só, bors, piros paprikapor, fokhagyma por – ízlés szerint; AIP-ban curry por: kurkuma, gyömbér, fahéj, szegfűbors stb.
    • Zsír vagy olíva olaj

Elkészítés:

    • Előfőzött és pürésített karfiolt keverd össze a felsorolt hozzávalókkal
    • Zsírozz ki egy kisebb méretű mély sütőtepsit és halmozd bele a fasírtot
    • Közepes lángon – 170 fokon – süsd a fasírtot kb. 40 percig, nézz rá, hogy ne égjen meg – A fasírt laza szerkezete miatt lassan fog összesülni!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.