Tojásos tál háromféle töltelékkel – vendégváró asztal

Húsvéti hidegtál

Hozzávalók 10 fős vendégséghez:

  • 20 db M-es – lehetőleg mély almos tojás
  • 3 x 5 dkg vaj
  • 10 dkg házi kenőmájas.
  • 10 dkg házi kolbász
  • 10 dkg kemény sajt
  • Főtt csülök sonka
  • Zöldségek: pl. madársaláta, jégsaláta, fejes saláta, új hagyma, retek …

Elkészítés:

    • A tojásokat keményre főzzük, melyhez minimum 15 perc szükséges
    • A tojásokról a forró vizet leöntjük
    • A kemény tojásokat egy keményebb tárggyal, pl. egy kés nyelével, fakanállal megütögetjük úgy, hogy közben hideg vizet eresztünk a tojásokra; a tojások héja alá áramlik a hideg víz és így könnyebb lesz a tojásokat megpucolni
    • A kemény tojásokat egyharmadát levágjuk, a kétharmadát talpára állítjuk
    • Kikanalazzuk a sárgáját és összekeverjük az egyharmad fehérjével, majd összeturmixoljuk
    • A turmixolt sárgáját-némi fehérjét három részre osztjuk
    • Mindhárom adaghoz külön-külön vajat teszünk, majd az adagokhoz külön – apróra vágott kolbász, reszelt sajtot, házi májast; a keverékeket visszatöltjük a talpas tojásfehérjékbe
    • Díszítéshez ajánlom a kolbászos tetejére egy apró kolbász darabka, a sajtos tetejére reszelt sajt, a májas tetejére pl. saláta levél helyezését
    • A tálalás dekoratív, ha salátaágyon történik; a képen madársalátára történt tálalás látható.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.