Törökné Tóth Csilla receptje és képe
Hozzávalók:
Tészta 1 laphoz :
– 6 púpos e.k. darált mák
– 1 csapott e.k. kókuszliszt
– 4 e.k. eritritol
– 1 t.k. szódabikarbóna
– fél citrom leve
– 2 tojás
– 0,5 dl cocomas kókusztejszín, hogy kenhető masszát kapjunk
Citromkrém:
– 2 nagy kezeletlen héjú citrom reszelt héja + leve
– 8 e.k. eritrit
– 4 tojássárgája
– 1 egész tojás
– 10 dkg kókuszzsír
Elkészítés:
- Először a citromkrémet készítjük el 1-2 órával előbb, hogy
legyen ideje kihűlni és szilárd állapotot elérni. A
kókuszzsír kivételével összekeverjük a hozzávalóit és
takaréklángon folyamatos keverés közben addig főzzük, amíg
elkezd rotyogni. Ekkorra be is sűrűsödik a krém.
Hozzákeverjük a kókuszzsírt, majd levesszük a tűzről. Ha
megfelelően kihűlt, betesszük a hűtőbe. - A tészta hozzávalóit fakanállal összekeverjük és egy 20 x 30
cm-es – sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. 200
fokon 15 perc alatt megsütjük az egyik lapot, majd újabb
masszát keverve kisütjük a másik lapot is. Mikor kihűltek a
lapok megtöltjük a citromkrémmel és kis időre hűtőbe tesszük
a süteményt.