Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Friss vagy maradék vegyes salátát – nálam: zsenge szőlőlevél, nagy csokor petrezselyem, zsázsa, madársaláta, bazsalikom levél, kakukkfű – 1-2 evőkanálnyi olíva olaj hozzáadásával összeturmixolunk.
- A turmixolás során citromlevet és ízlés szerint – kávéskanálnyi sót, steviát/glicint AIP-ban, vagy eritritet a zöld turmixhoz keverünk.
- A keveréket üvegbe töltjük és a tetejére egy ujjnyi vastagságban további olíva olajat öntünk.
- Gluténmentes fehér kenyeret vajjal kenünk meg, vagy a Szendi irányzatot követők paleo kenyeret csak pestoval; avagy ketogén étkezés esetén NoCarb zsemle – rost zsemlét.
Ez a saláta pesto főtt paleo tésztával is kínálható! AIP-ban én Szafi ch kenyérlisztből készült zsömlével szoktam enni!
A zöldség keverék akár 10 napig is eláll a hűtőben.