Vajas tepsis karfiolpüré

Vajas-tepsis karfiolpüré – Google

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol rózsa
  • Víz
  • 6 db M-es tojás
  • 3 dkg vaj
  • Fűszerek: só, őrölt bors, reszelt szerecsendió
  • 10 dkg virsli – előfőzött vagy nyers – nincs jelentősége
  • 5-10 dkg kemény sajt – pl. Parmezán, Cheddar

Elkészítés:

  • A karfiol rózsákat puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  • Vajjal és a hozzá ütött tojásokkal, továbbá a fűszerekkel pépesítjük.
  • Egy zsírpapírral kibélelt kisebb mély sütőedénybe öntjük a pépet.
  • Virsli karikákat dobunk rá.
  • Végül reszelt sajttal megszórjuk az ételt.
  • Kb. 20 percig sütjük. Ha a sajtot mindenképpen ropogósan szereted, akkor addig, amíg ez be nem következik.
  • Saláta pestot és reszelt tormát kínálhatunk hozzá.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.