Banánlisztes paleocsinta

Banánlisztes paleocsinta
Banánlisztes paleocsinta

Ez a paleocsinta az AIP II. szakaszában tojássárgájával megsüthető. A banán liszt az Autoimmun Protokollban elfogadott.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 4 db M-es tojást habosítsuk fel pici só hozzáadásával.
  • A felvert tojásokhoz szórjunk 6 evőkanál zöldbanán lisztet.
  • Öntsük fel annyi buborékos ásványvízzel, hogy se túl híg, se túl sűrű palacsinta tésztát kapjunk – ehhez kell a tapasztalat. Kb. 2 dl vízre lesz szükségünk.
  • Öntsünk a tésztához olvasztott és langyos zsírt vagy vajat.
  • Tűzforró kerámia vagy teflon sütőben érdemes sütni, és további zsiradékot nem is szükséges a sütésnél hozzáadni.
  • Csokoládé krémet használtam töltéshez és alma darabokat tálaltam mellé!
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Banánlisztes paleocsinta”

  1. Köszönöm a receptet! Évek óta rengeteget kísérleteztem paleocsintákkal, de soha nem sikerült igazán jót létrehozni, ami diósan is megfelelt volna az elvárásaimnak. Ahhoz eleve igen finom tészta kell, hogy hozza a mennyei érzést, mint gyerekkoromban…
    Erre jött a zöldbanánliszt plusz ez a recept és simán megoldotta a problémámat (minek kell nekem palacsintát enni, nem tudom, de kell). Remek arányok, a palacsinta egyszerűen tökéletes így, mind ízre, mind vastagságra, mind állagra.
    Némi lenmagliszttel keverve is sokkal jobb, mint az eddigi paleocsintáim, viszont szénhidrátszegényebb, ami egy zöldség- és palacsintaimádó ketogénezőnél fontos szempont… 😀 Mindkét verziót szívesen alkalmazom, mikor melyikkel járok jobban.
    Tényleg nagyon-nagyon hálás és lelkes vagyok 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.