Ez a paleocsinta az AIP II. szakaszában tojássárgájával megsüthető. A banán liszt az Autoimmun Protokollban elfogadott.
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 4 db M-es tojást habosítsuk fel pici só hozzáadásával.
- A felvert tojásokhoz szórjunk 6 evőkanál zöldbanán lisztet.
- Öntsük fel annyi buborékos ásványvízzel, hogy se túl híg, se túl sűrű palacsinta tésztát kapjunk – ehhez kell a tapasztalat. Kb. 2 dl vízre lesz szükségünk.
- Öntsünk a tésztához olvasztott és langyos zsírt vagy vajat.
- Tűzforró kerámia vagy teflon sütőben érdemes sütni, és további zsiradékot nem is szükséges a sütésnél hozzáadni.
- Csokoládé krémet használtam töltéshez és alma darabokat tálaltam mellé!
Köszönöm a receptet! Évek óta rengeteget kísérleteztem paleocsintákkal, de soha nem sikerült igazán jót létrehozni, ami diósan is megfelelt volna az elvárásaimnak. Ahhoz eleve igen finom tészta kell, hogy hozza a mennyei érzést, mint gyerekkoromban…
Erre jött a zöldbanánliszt plusz ez a recept és simán megoldotta a problémámat (minek kell nekem palacsintát enni, nem tudom, de kell). Remek arányok, a palacsinta egyszerűen tökéletes így, mind ízre, mind vastagságra, mind állagra.
Némi lenmagliszttel keverve is sokkal jobb, mint az eddigi paleocsintáim, viszont szénhidrátszegényebb, ami egy zöldség- és palacsintaimádó ketogénezőnél fontos szempont… 😀 Mindkét verziót szívesen alkalmazom, mikor melyikkel járok jobban.
Tényleg nagyon-nagyon hálás és lelkes vagyok 🙂
Örülök a sikernek, tényleg. Az ízek harmóniáját kerested, és megtaláltad. Örömmel adtam az ötletet. Márta