Sóskás smarni

A receptet és a képet Reisz Ilona küldte

„Szeretek kísérletezni, mivel imádom a sóskát,  most egy kis édességre vágytam. és kigondoltam mi lenne ha összedobnék valami finomat.

sóskássmarni

Hozzávalók:

  • Kb. 10 szál sóskalevél amiből egy mártást készítünk. (Én megmostam és egészben lefagyasztottam.)
  • 4 db tojás
  • 2 ek. 1:4 arányú cukorhelyettesítő
  • Zabpehely egész és -liszt, gesztenyeliszt vagy zab helyett mandulaliszt + gesztenyeliszt kombináció
  • 2-3 evőkanál kókuszolaj
  • Fűszerek: vanília, citromlé, pici só
  • 1 nagy szem savanykás alma

Elkészítés:

  • Felütöttem 4 tojást , különválasztottam.
  • A fehérjét pici sóval 1 kanál cukorhelyettesítővel, vaníliával habbá vertem.
  • A sárgáját 1 kanál cukor helyettesítővel, 1 kanál kókuszolajjal, citromlével,a fagyos sóskalevelekkel aprítóban összeturmixoltam, majd 1 almát meghámoztam és nagyon apró kockákra vágtam, ezt is hozzákevertem.
  • Átborítottam egy tálkába.
  • Annyi lisztfélét raktam hozzá vegyesen, amennyit felvett. Se túl folyós, se túl darabos ne legyen a massza! Ehhez kevertem a tojásfehérjét.
  • Egy nagy serpenyőbe pár kanál kókuszolajat forrósítottam és az egész masszát beleborítottam.
  • Fakanállal kicsit megszurkáltam, majd a hogy sült egy húslapátfogóval megfordítgattam.
  • Kicsit pirítottam amíg összeállt. (Szerintem sütőben is meg lehet sütni, de így villámgyorsan kész.)
  • A tetejére lehet még friss tépkedett sóskaleveleket szórni.”
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.