A receptet és a képet Reisz Ilona küldte
„Szeretek kísérletezni, mivel imádom a sóskát, most egy kis édességre vágytam. és kigondoltam mi lenne ha összedobnék valami finomat.
Hozzávalók:
- Kb. 10 szál sóskalevél amiből egy mártást készítünk. (Én megmostam és egészben lefagyasztottam.)
- 4 db tojás
- 2 ek. 1:4 arányú cukorhelyettesítő
- Zabpehely egész és -liszt, gesztenyeliszt vagy zab helyett mandulaliszt + gesztenyeliszt kombináció
- 2-3 evőkanál kókuszolaj
- Fűszerek: vanília, citromlé, pici só
- 1 nagy szem savanykás alma
Elkészítés:
- Felütöttem 4 tojást , különválasztottam.
- A fehérjét pici sóval 1 kanál cukorhelyettesítővel, vaníliával habbá vertem.
- A sárgáját 1 kanál cukor helyettesítővel, 1 kanál kókuszolajjal, citromlével,a fagyos sóskalevelekkel aprítóban összeturmixoltam, majd 1 almát meghámoztam és nagyon apró kockákra vágtam, ezt is hozzákevertem.
- Átborítottam egy tálkába.
- Annyi lisztfélét raktam hozzá vegyesen, amennyit felvett. Se túl folyós, se túl darabos ne legyen a massza! Ehhez kevertem a tojásfehérjét.
- Egy nagy serpenyőbe pár kanál kókuszolajat forrósítottam és az egész masszát beleborítottam.
- Fakanállal kicsit megszurkáltam, majd a hogy sült egy húslapátfogóval megfordítgattam.
- Kicsit pirítottam amíg összeállt. (Szerintem sütőben is meg lehet sütni, de így villámgyorsan kész.)
- A tetejére lehet még friss tépkedett sóskaleveleket szórni.”