Hozzávalók:
- 25 dkg kókuszreszelék, minél apróbb szemű (pl. Aldis)
- 4 dl kókuszolaj Akciósan kapható a NaturRevolution cégnél – kattints a linkre!
- 3 evőkanál rizsszirup vagy ízlés szerint eritrit
- Az AIP-os édesítés 2 db nyers összetört alma legyen!
- Vanília
- 5 evőkanál 23%-os kakaóvajas kakaópor; AIP-ban karobport használj!
- 1,5 dl víz
- 1 evőkanál NoCarb liszt (helyette további kókuszzsír használható!)
- Magozott megy – két marokkal
* A csokis borítást olvasztott csokoládéval is megoldhatjuk.
Elkészítés:
- Egy mély szögletes vagy kerek edényt béleljünk ki fóliával.
- A kókuszreszeléket osszuk ketté, mert az egyik fele lesz a vaníliás réteg, a másik pedig a csokoládés.
- A fehér reszelékbe keverjünk 2 evőkanál szirupot, vagy eritritet ízlés szerint, továbbá vaníliát, majd 2 dl kókuszolajat, és a bélelt formába egyengessük bele a keveréket.
- Magozzunk ki meggyet, és sűrűn tűzdeljük meg a vaníliás réteget meggy szemekkel.
- A kókuszreszelék másik felét keverjük össze 2 evőkanál sziruppal, vagy eritrittel, továbbá 3 evőkanál kakaóporral.
- A kakaós kókuszt simítsuk rá a vaníliásra.
- Keverjünk ki 1 evőkanál kakaót vízzel és NoCarb liszttel, vagy a kakaót csak kókuszolajjal.
- Simítsuk a sütemény tetejére a csokis bevonatot.*