Nagy Szilvi receptjeiből való, amit egy kicsit továbbgondoltam
Hozzávalók:
- 1 kg darált hús
- 30 dkg vöröshagyma
- 30 dkg sárgarépa (nem ketogén)
- 30 dkg zöldség (a cukkini, a tök, uborka, patiosszon ketogén)
- 10 dkg zeller (nem ketogén)
- 20 dkg sajt (elhagyható!)
- 3 dl kókusztej
- 2 tojás sárgája
- 3dl paradicsomsűrítmény (helyette lehet pritamin vagy egyéb paprika)
- 1 kg zöldség (1/2 kg makaróni tészta helyett)
- Só ízlés szerint
Elkészítés:
Bolognai húsos mártásos-feltét
- A darált húst saját zsírján, vagy olaj hozzáadásával süsd meg
- A hagymát, répát, zöldséget, zellert dinszteld puhára, majd a zöldségeket turmixold össze (Ezeket a zöldségeket ketogén étrendnél hagyd el!)
- Ha a paradicsom helyett piros színű édes paprikát használsz, akkor a paprikát lehet az előzőekkel együtt dinsztelni, turmixolni, és annyi vizet adni hozzá, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen
„Tészta”
- Tészta helyett vágj zöldséggyökeret lapos szeletekre, majd a lapos szeleteket hosszában darabold fel makaróni tészta méretűre; ketogén köret lesz, ha cukkinit használsz!
- Ezt főzd meg, ez lesz a „tészta”
Végső műveletek
- Tepsibe rakj le 1 sor „tésztá”-t, majd rá a darált húst, majd a turmixolt szószt – Ezt lehet több soron egymás fölé rakosgatni!
- 3 dl kókusztejet keverj ki 2 db tojás sárgájával, és – tejföl helyett – öntsd az étel tetejére
- Végül az egész rakottas tetejét szórd meg reszelt sajttal, és tedd sütőbe, amíg meg nem pirul
- Kockákra darabolva melegen tálaljuk
Ez isteni lehet! Köszönjük, feltétlen megcsinálom!
Szia, ez a mennyiség hány adagnak felel meg?
Szerintem 4 főnek való mennyiség, de mint tudjuk a kapacitás mindig egyéni 😀 Márta