Bolognai – cukkini spagettivel

Bolognai – cukkini spagettivel – A kép a Google images-ről való.

Nagy Szilvi receptjeiből való, amit egy kicsit továbbgondoltam

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 30 dkg sárgarépa (nem ketogén)
  • 30 dkg zöldség (a cukkini, a tök, uborka, patiosszon ketogén)
  • 10 dkg zeller (nem ketogén)
  • 20 dkg sajt (elhagyható!)
  • 3 dl kókusztej
  • 2 tojás sárgája
  • 3dl paradicsomsűrítmény (helyette lehet pritamin vagy egyéb paprika)
  • 1 kg zöldség (1/2 kg makaróni tészta helyett)
  • Só ízlés szerint

Elkészítés:

Bolognai húsos mártásos-feltét

  • A darált húst saját zsírján, vagy olaj hozzáadásával süsd meg
  • A hagymát, répát, zöldséget, zellert dinszteld puhára, majd a zöldségeket turmixold össze (Ezeket a zöldségeket ketogén étrendnél hagyd el!)
  • Ha a paradicsom helyett piros színű édes paprikát használsz, akkor a paprikát lehet az előzőekkel együtt dinsztelni, turmixolni, és annyi vizet adni hozzá, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen

„Tészta”

  • Tészta helyett vágj zöldséggyökeret lapos szeletekre, majd a lapos szeleteket hosszában darabold fel makaróni tészta méretűre; ketogén köret lesz, ha cukkinit használsz!
  • Ezt főzd meg, ez lesz a „tészta”

Végső műveletek

  • Tepsibe rakj le 1 sor „tésztá”-t, majd rá a darált húst, majd a turmixolt szószt – Ezt lehet több soron egymás fölé rakosgatni!
  • 3 dl kókusztejet keverj ki 2 db tojás sárgájával, és – tejföl helyett – öntsd az étel tetejére
  • Végül az egész rakottas tetejét szórd meg reszelt sajttal, és tedd sütőbe, amíg meg nem pirul
  • Kockákra darabolva melegen tálaljuk

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Bolognai – cukkini spagettivel”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.