Nagy Szilvi receptjeiből egy kicsit továbbgondolva
A képek a Google images-ről valók
Ananászos sült hab
Hozzávalók 3 személyre:
2-3 evőkanálnyi bármilyen gyümölcs (a legjobban a mirelit erdei gyümölcs vált be)
- 3 tojás
- Pici só
- Paleolit édesítő (xilitol, stevia)
- Mogyoró és/vagy mandula-forgácsok vagy darabokkal
- Kisebb méretű tűzálló poharak vagy önálló teflon kosár sütőformák vagy kisebb jénai tálkák
Elkészítés:
- A három tojás fehérjét pici sóval és édesítővel verd kemény habbá, úgy hogy majdhogynem – felborítva a tálat – a hab ki se jöjjön belőle:D
- A habba óvatosan keverd bele a tojások sárgáját
- A habot töltsd bele a „sütőformába”, és a hab tetejét szórd meg mogyoró és/vagy mandula-forgácsokkal vagy darabokkal
- Egy kevés xukorral, ha megszórod a tetejét, akkor még ropogós is lesz az édesség
- Előmelegített sütőben süsd addig, amíg a hab teteje meg nem pirul
- A gyümölcsöt vagy eredeti vagy pürésített formában tálald a habhoz
- A gyümölcsvelőt sütés előtt ugyan belekeverheted a habba, és a habot a gyümölccsel együtt sütheted, de akkor ez az édesség a sütéssel „tönkretett” gyümölcs miatt nem lesz 100% paleo!
Értelemszerűen, ha nagyobb formában, pl. szívformában sütöd a habot, akkor a mennyiségeket emeld meg!