Gyümölcshab sütve

Nagy Szilvi receptjeiből egy kicsit továbbgondolva

A képek a Google images-ről valók

gyümölcsöshabsütveananásszal

Ananászos sült hab

Hozzávalók 3 személyre:

2-3 evőkanálnyi bármilyen gyümölcs (a legjobban a mirelit erdei gyümölcs vált be)

  • 3 tojás
  • Pici só
  • Paleolit édesítő (xilitol, stevia)
  • Mogyoró és/vagy mandula-forgácsok vagy darabokkal
  • Kisebb méretű tűzálló poharak vagy önálló teflon kosár sütőformák vagy kisebb jénai tálkák

Elkészítés:

  • A három tojás fehérjét pici sóval és édesítővel verd kemény habbá, úgy hogy majdhogynem – felborítva a tálat – a hab ki se jöjjön belőle:D
  • A habba óvatosan keverd bele a tojások sárgáját
  • A  habot töltsd bele a „sütőformába”, és a hab tetejét szórd meg mogyoró és/vagy mandula-forgácsokkal vagy darabokkal
  • Egy kevés xukorral, ha megszórod a tetejét, akkor még ropogós is lesz az édesség
  • Előmelegített sütőben süsd addig, amíg a hab teteje meg nem pirul
  • A gyümölcsöt vagy eredeti vagy pürésített formában tálald a habhoz
  • A gyümölcsvelőt sütés előtt ugyan belekeverheted a habba, és a habot a gyümölccsel együtt sütheted, de akkor ez az édesség a sütéssel „tönkretett” gyümölcs miatt nem lesz 100% paleo!

Értelemszerűen, ha nagyobb formában, pl. szívformában sütöd a habot, akkor a mennyiségeket emeld meg!

gyümölcshabszíve

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.