Hozzávalók:
- 1 kg érett avokádó vagy 1 kg érett banán
- 5 ek. 25% kakaóvaj tartalmú kakaó
- 25 dkg mazsola
- Rumaroma
- 1 ek. katáng kávé, vagy granulált kávé, vagy 0,5 dl espresso
- Édesítés – többféleképpen oldható meg – feltétlenül kóstolni kell!
- Eritrittel – sok kb. 6 ek. édesítőre lesz szükség, mert alacsony az édesítő értéke;
- Xukor0stevia 3 ek. – ez jó választás, mert a stevia miatt intenzívebb az édes íz;
- TED szerint – rizs, tápióka szirup, esetleg méz használata is lehetséges
- 6 dl kókusz tejszín, vagy 6 dl organikus kefír (a TED szerint használható!
- 5 ek. banánliszt (rezisztens keményítő)
- 3 ek. Cognac liszt – sűrítésre, vagy 1 zacskó zselatin, vagy agar-agar (az előírás szerint használva!)
- 3 dkg fekete csokoládé
Elkészítés:
- Az avokádókat ketté vágjuk és a belsejét egy nagy tálba kaparjuk.
- Valamennyi, a hozzávalóknál felsorolt anyagot – a mazsola kivételével – botmixerrel, vagy más típusú turmixgéppel összedolgozzuk.
- A mazsola akkor kerül bele, amikor a krém kész, melyet szintén jól elkeverünk a csokikrémmel.
- Egy csatos tortaformát kibélelünk fóliával, és a torta masszáját a formában elegyengetjük.
- A fekete csokoládét a tortára reszeljük vagy éles késsel csíkokat húzunk a csokiból.
- Ahhoz, hogy a torta ehető állapotba dermedjen – a hűtő felső részében legalább fél napot kell állnia, a mélyhűtőben ezt a folyamatot felgyorsítva maximum 1 órát tartsuk, hogy ne jégtorta legyen belőle.
- Fokozhatjuk az élvezetet – kókusz tejszínhabbal, sőt Jaminet szerint akár tejszínnel is, hiszen a tejszín a tej zsírja.