Csokitorta – sütés nélkül

Hozzávalók:

  • 1 kg érett avokádó vagy 1 kg érett banán
  • 5 ek. 25% kakaóvaj tartalmú kakaó
  • 25 dkg mazsola
  • Rumaroma
  • 1 ek. katáng kávé, vagy granulált kávé, vagy 0,5 dl espresso
  • Édesítés – többféleképpen oldható meg – feltétlenül kóstolni kell!
    • Eritrittel – sok kb. 6 ek. édesítőre lesz szükség, mert alacsony az édesítő értéke;
    • Xukor0stevia 3 ek. – ez jó választás, mert a stevia miatt intenzívebb az édes íz;
    • TED szerint – rizs, tápióka szirup, esetleg méz használata is lehetséges
  • 6 dl kókusz tejszín, vagy 6 dl organikus kefír (a TED szerint használható!
  • 5 ek. banánliszt (rezisztens keményítő)
  • 3 ek. Cognac liszt – sűrítésre, vagy 1 zacskó zselatin, vagy agar-agar (az előírás szerint használva!)
  • 3 dkg fekete csokoládé

Elkészítés:

  • Az avokádókat ketté vágjuk és a belsejét egy nagy tálba kaparjuk.
  • Valamennyi, a hozzávalóknál felsorolt anyagot – a mazsola kivételével – botmixerrel, vagy más típusú turmixgéppel összedolgozzuk.
  • A mazsola akkor kerül bele, amikor a krém kész, melyet szintén jól elkeverünk a csokikrémmel.
  • Egy csatos tortaformát kibélelünk fóliával, és a torta masszáját a formában elegyengetjük.
  • A fekete csokoládét a tortára reszeljük vagy éles késsel csíkokat húzunk a csokiból.
  • Ahhoz, hogy a torta ehető állapotba dermedjen – a hűtő felső részében legalább fél napot kell állnia, a mélyhűtőben ezt a folyamatot felgyorsítva maximum 1 órát tartsuk, hogy ne jégtorta legyen belőle.
  • Fokozhatjuk az élvezetet – kókusz tejszínhabbal, sőt Jaminet szerint akár tejszínnel is, hiszen a tejszín a tej zsírja.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.