Paleo fúziós étrend

étrend2015 májusában egy teljes heti étrendemet leírtam nektek – Kattintsatok a ide, ha érdekel!

Lassan hat hónapja étkezem a magamnak kitalált Paleo Fúzió szerint, folyamatosan finomítom. Nekem nagyon bevált.

Az elmúlt években paleo étkezést folytattam, a paleo kenyereket nem szeretve teljesen bárminemű kenyér nélkül éltem. Ennek kontrájaként az egy hetes első fúziós étrendemben még szerepel a gluténmentes fehér kenyér, mely a szénhidrát éhségemet volt hivatva kifejezni.

Jelenleg a kenyér szerepét a banán, a sütőtök és az édes burgonya váltotta fel. Iszonyatosan féltem ezektől az ételektől azért, mert azt gondoltam, hogy magas cukorértékeket generál. A fogyasztott mennyiség, a megválasztott étkezési időpont és a kapcsolódó mozgás miatt egyáltalán nem okoz ez a dominancia cukros problémákat.

Reggelizni mindig reggelizek - mostanában banánt és hozzá pl. kemény tojást vagy rántottát, vagy egy falat mindenmentes minőségi húsfélét - virsli, párizsi, sonka, kolbász.
Az ebéd, mint évek óta mindig meglehetősen opcionális. Ha úton vagyok, akkor útközben meg szoktam magamat jutalmazni egy kávéval és nálam a butykos, mert naponta legalább 3 liter vizet iszom, mely eltelít.
Vacsorázni - nincs törvény -, de általában 18 óráig sós, chili paprikás vagy sült hagymás sütőtököt szoktam ismét valamilyen 5-10 dkg-nyi fehérjével - pl. sült hússal, vagy zöldséges ragut, zöldséglevest stb. olyan ételekből választok, melyeket már PALEO FÚZIÓ címen kigyűjtöttem.
Az étkezésemre mindig valamiféle monotónia is jellemző. A családtagok számára változatosan paleosan főzök.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.