A receptet Csóti Heni küldte 2011.02.26-án
Elkészítési idő: Kb. fél óra
Hozzávalók 2-3 főre:
- 1 kg csont nélküli sertés tartja
- Só, őrölt bors
- 1-2 nagy fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma szeletei összenyomva vagy fokhagyma por
- 10-15 dkg házi szalonna
- Kevés zsír a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
- Klopfold ki a tarját
- Mindkét oldalát sózd és borsozd
- Kizsírozott tepsibe tedd be a hússzeleteket
- Halmozzál a tetejére hagymakarikákat és fokhagymaszeleteket, továbbá a házi szalonna szeleteit
- A húst fólia alatt süsd 200 fokon kb. 1 óra hosszat, addig míg a szalonna a húsra rápirul
- Vágd fel – lehetőleg julienre -, azaz gyufaszál vékonyságú szeletekre a paszternákot és a sárgarépát, és egy serpenyőben kevés zsíron pirítsd meg
Ha elkészültél, máris frissen tálalhatsz!
1 kg husi + 10-15 dkg szalonna 2-3 ember számára? Ebből az egyik a Fekete Laci, ugye? 😀
Kedves Gabi! Úgy kell értsem, hogy soknak tartod a húst??? Kapacitás kérdése:-D