Malackaraj


Az ígért saját kép!

Hozzávalók – 4 személyre:

  • 1.5 kg bőrös csontozott karaj szeletek
  • 1 dl sertészsír, illetve 3 ek.
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kisebb fej hagyma
  • Paprika por
  • Őrölt bors ízlés szerint
  • 2 kk. majoránna
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 2 dl víz

Elkészítés:

  • A karaj húsos részét kockásan vagdossuk be.
  • A mélyedésekbe nyomkodjuk bele a tisztított fokhagyma gerezdeket.
  • Sózzuk, borsozzuk és szórjuk be vékonyan paprikával, majoránnával és őrölt köménnyel, majd hagyjuk így állni legalább egy órát a hűtőben.
  • A karajt helyezzük el egy mély sütőedénybe.
  • Olvasztott zsírral locsoljuk meg.
  • A húsos rész legyen először alul.
  • Egy pucolt fej hagymát tegyünk a hús mellé.
  • Öntsünk a húsra vizet.
  • Fedjük le alufóliával.
  • Sütve-főzzük a húst – legalább 45 percig kb. 170 fokon.
  • Félidőben (20-25 perc) vágjuk szeletekre a húst, majd folytassuk a sütést.
  • Vegyük le az alufóliát, majd a húst fordítsuk meg és süssük 200 fokon ropogósra. Figyeljük, nehogy megégjen!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.