Zsóka receptje
Hozzávalók:
- 1/4 kg lenmagliszt
- 1/4 kg szezámpehely
- 1/4 kg zabkorpa
- 2 evőkanál só
- 4,5 dl víz
Elkészítés:
- A hozzávalókat összegyúrjuk. Két egyforma részre osztjuk- bagett formára .Vizes kézzel dolgozunk, úgy könyebb.
- A bagetteket 1,5 cm-enként 0,5 cm mélyen bevagdaljuk.
- A sütőt alsó-felső/ NEM légkeverés/ 200fokra előmelegítjük.
- Az aljába edénybe teszük 1 dl vizet párologni.
- A kenyereket a rácsra tesszük és 1,5 órát sütjük.
- Vigyázz ha erős a sütő csökkentsd 180 fokig.
Ez a kenyér lazábbra süthető, ha
- 15-15 dkg utifü,bambuszrostliszt
- Összesen – 1,2 liter víz 4 evőkanál só
is kerül bele! – 2. kép!!!
„Áttéréshez, kenyérfüggőknek, pasiknak ajálott. A kész bagettet 4 felé vágom,folpackba csomagolva mélyhütőbe tárolom.3 bagett lesz a tésztából.” Zsóka
Szia Márti! Olajtalanított lenmaglisztből vagy darált lenmagból készül a bagett?
Szia, Olajtalanított lenmaglisztből készült. Egyébként akár darált lenmagból is el lehet készíteni, csak akkor sokkal zsírosabb lenne a kenyér. Márta
Szia Márti, …én is meg csináltam, de több víz kellett hozzá, hogy jól gyúrható legyen, aztán, hogy nehogy szalonnás legyen és a sütése is egyszerűbb legyen, a rudakat 1 cm-es karikákra vágtam és sütőpapíron 20 perc alatt megsütöttem, kicsit a szezám kesernyés íze érződik, valami fűszert elbírna majd legközelebb, de jó lett, nem kell vagdosni !
köszi, A.
Szia, Én egy az egyben Zsóka receptjét tettem fel. Mindig örülök a kiegészítéseknek, a tapasztalatoknak, mert a lisztek sem egyformák. Fűszerként nekem a kenyérbe mindig az őrölt kömény válik be. Márta