Paleo bagett

Zsóka receptje

Hozzávalók:

  • 1/4 kg lenmagliszt
  • 1/4 kg szezámpehely
  • 1/4 kg zabkorpa
  • 2 evőkanál só
  • 4,5 dl víz

Elkészítés:

  • A hozzávalókat összegyúrjuk. Két egyforma részre osztjuk- bagett formára .Vizes kézzel dolgozunk, úgy könyebb.
  • A bagetteket 1,5 cm-enként 0,5 cm mélyen bevagdaljuk.
  • A sütőt alsó-felső/ NEM légkeverés/ 200fokra előmelegítjük.
  • Az aljába edénybe teszük 1 dl vizet párologni.
  • A kenyereket a rácsra tesszük és 1,5 órát sütjük.
  • Vigyázz ha erős a sütő csökkentsd 180 fokig.

Ez a kenyér lazábbra süthető, ha

  • 15-15 dkg utifü,bambuszrostliszt
  • Összesen – 1,2 liter víz 4 evőkanál só

is kerül bele! – 2. kép!!!

„Áttéréshez, kenyérfüggőknek, pasiknak ajálott. A kész bagettet 4 felé vágom,folpackba csomagolva mélyhütőbe tárolom.3 bagett lesz a tésztából.” Zsóka

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Paleo bagett”

    1. Szia, Olajtalanított lenmaglisztből készült. Egyébként akár darált lenmagból is el lehet készíteni, csak akkor sokkal zsírosabb lenne a kenyér. Márta

      1. Szia Márti, …én is meg csináltam, de több víz kellett hozzá, hogy jól gyúrható legyen, aztán, hogy nehogy szalonnás legyen és a sütése is egyszerűbb legyen, a rudakat 1 cm-es karikákra vágtam és sütőpapíron 20 perc alatt megsütöttem, kicsit a szezám kesernyés íze érződik, valami fűszert elbírna majd legközelebb, de jó lett, nem kell vagdosni !
        köszi, A.

        1. Szia, Én egy az egyben Zsóka receptjét tettem fel. Mindig örülök a kiegészítéseknek, a tapasztalatoknak, mert a lisztek sem egyformák. Fűszerként nekem a kenyérbe mindig az őrölt kömény válik be. Márta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.