Mag lángos – sósan és édesen

Elkészítési idő: Kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál szezámpehely, vagy szezámliszt
  • 6-8 evőkanál majdnem „vajjá” őrölt mandula, vagy mandula liszt
  • Pici só
  • 0,5-1 dl szódavíz vagy kristályvíz
  • Kókusztej tejszínes része – krémnek sóval, borssal, fokhagymaporral
  • Kakaós-chilis paradicsom mártás (lásd külön receptben)
  • Reszelt kemény sajt
  • Ghee + sajt
  • Vaníliás kakaós porxukor + lekvár + mag (pl. dió)
  • Gyümölcsvelő
Elkészítés:
  • Keverd össze a fenti hozzávalókat, és csak annyi szódavizet tegyél hozzá, hogy tömör masszaszerű tésztát nyerjél
  • Felforrósított teflonsütőbe evőkanállal kanalazz gombócokat, lapítsd el, és süsd meg a „lángosokat” mindkét oldalán

Mit lehet tenni a tetejére?

  • Kókusztej tejszínes részét sóval, borssal, fokhagymaporral fűszerezve + reszelt kemény sajtot
  • Kakaós-chilis paradicsom mártás (a paradicsom kompromisszum) + reszelt sajtot
  • Kakaós vaníliás porxukrot és/vagy egy kanálnyi lekvárt (kompromisszum) valamilyen maggal – pl. dió kiegészítve stb.

Übersetzer: Beatrix Nagy

Langosch aus Samenmehl – salzig und süßig

ein Rezept von BB

Zutaten:

  • 2 Eier
  • 4 Esslöffel Sesamflocken
  • 6-8 Esslöffel Mandelbutter*
  • etwas Fett (zum Braten)
  • Prise Salz
  • 50-100 ml Kristallwasser oder Sodawasser

Zubereitung:

  • Die oben genannten Zutaten werden in einem Topf gut vermischt. Sodawasser wird so lange dazugegeben, bis die Masse dicht wird.
  • Aus den kleinen Teigstücken Kugeln formen. In einer Pfanne Fett erhitzen und die Langosch pro Seite hellbraun backen.

Sie können darauf Käse, Samen (zB. Walnuss) legen oder die Langosch mit Birkezucker bestäuben!

*fast Butter, gemahlene Mandeln

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Mag lángos – sósan és édesen”

Hozzászólás a(z) Hajnal0 bejegyzéshez Válasz megszakítása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.