Hozzávalók:
- 25 dkg tejkészítés maradványa finom szemcsés kókuszreszelék – természetesen lehet eredeti is!
- 10 dkg kókuszliszt
- 2 db nagy citrom leve
- Eritrit – annyi, hogy intenzív édes ízt kapjunk – kóstolj!; AIP-ban ízlés szerint méz – csak arra gondolj, hogy nem az egész tállal fogod felfalni egyszerre a süteményt, naponta max. 1 tk. méz fogyasztható!
- Kakaó – legalább 4-5 ek.; AIP-ban karob por 4-5 ek.
- 3 dl kókuszolaj
- 2 ek. kandírozott bio citromhéj – elhagyható!
- Opcionálisan 10 dkg fekete csokoládé is olvasztható a tetejére; AIP-ban nem!!!
Elkészítés:
- A kókuszreszeléket, a kókuszlisztet, az eritritet/mézt, a kókuszolajat és a citromlét és citromhéjat alaposan keverjük össze.
- 2/3 részt tegyünk félre a masszából, melybe keverjük bele a kakaót/karobot.
- 1/3 rész maradjon citromos fehér tölteléknek.
- Egy tálcát fóliázzunk ki, majd egyengessük rá a kakaós/karobos massza felét.
- Ezután a fehér masszát borítsuk rá a kakaós alapra és szépen egyenletesen húzzuk szét.
- Végül az eddigiek tetejére borítsuk rá maradék kakaós /karobos masszát.
- Vágjuk fel a süti szeleteket, majd tegyük hűtőbe.
- 1-2 óra múlva már megdermed, és fogyasztható!
- Amennyiben vízgőz fölött megolvasztunk 10 dkg keserű csokoládét, akkor felvágás előtt öntsük a tésztára, majd szeleteljünk és hűtsünk!
- Lehet vágni szeletekbe, de szerintem érdemesebb apróbb kockákra, mert eléggé tömény sütemény.