Ha már vastartalom, akkor tobzódjunk benne :-D 35 mg vas 100 g friss parajban 10 mg vas 100 g marhamájban
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- A májat vágjuk fel 0,5 cm-es szeletekre.
- Kerámia vagy teflon edényben olvasszunk fel 1 ek. kókuszzsírt vagy zsírt.
- Fűszerezés nélkül süssük meg a máj szelet egyik, majd másik oldalát. Arra figyeljünk, hogy a májat a sütés átjárja, tehát vágjuk meg, és ha még nem sült át, akkor süssük tovább.
- Tálaláskor sózzuk, borsozzuk.
- Illik hozzá a dinsztelt spenót, mely más ételhez is kiváló köret. 2 ek. forró kókuszolajon vagy zsíron az alaposan átmosott 45 dkg spenótleveleket fonnyasszuk meg, vágjunk hozzá fokhagyma gerezdeket és azokkal is forgassuk át. A magam részéről semmilyen más fűszert nem adtam hozzá. A fűszerezés legyen egyéni ízlés kérdése; hasonló módon lehet vegyesen salátaféléket is dinsztelni, …, avagy nyersen tálalni.