Pirított natúr borjú/marha máj dinsztelt dinsztelt vagy nyers leveles zöldekkel

Dinsztelt máj – Google
Ha már vastartalom, akkor tobzódjunk benne :-D 
35 mg vas 100 g friss parajban
10 mg vas 100 g marhamájban

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • A májat vágjuk fel 0,5 cm-es szeletekre.
  • Kerámia vagy teflon edényben olvasszunk fel 1 ek. kókuszzsírt vagy zsírt.
  • Fűszerezés nélkül süssük meg a máj szelet egyik, majd másik oldalát. Arra figyeljünk, hogy a májat a sütés átjárja, tehát vágjuk meg, és ha még nem sült át, akkor süssük tovább.
  • Tálaláskor sózzuk, borsozzuk.
  • Illik hozzá a dinsztelt spenót, mely más ételhez is kiváló köret. 2 ek. forró kókuszolajon vagy zsíron az alaposan átmosott 45 dkg spenótleveleket fonnyasszuk meg, vágjunk hozzá fokhagyma gerezdeket és azokkal is forgassuk át. A magam részéről semmilyen más fűszert nem adtam hozzá. A fűszerezés legyen egyéni ízlés kérdése; hasonló módon lehet vegyesen salátaféléket is dinsztelni, …, avagy nyersen tálalni.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.