Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 1 kg savanyított káposztát bő vízben mossunk meg – pl. a zacskó alján vágjunk lyukat és folyassuk át a káposztán a vizet.
- A disznótoros egyéni ízlés szerint kerülhet összeállításra. A mai menühöz vettem adalékmentes Pesterzsébeti Piac 20. sz. bolt – adalékmentes húsáru egy szál sütni való kolbászt, 1 szál véres hurkát, 1 kisebb cigánkát – sertésmáj kolbászhússal, és felhasználtam a még a hűtőben lapuló, de csak 2 napos marhamájat.
- Az átmosott káposztát terítsük szét a mély tepsiben, szórjuk meg köménymaggal (lehet őrölt is!) és őrölt borssal. A káposzta több pontjára pottyantsunk rá fél ek. zsírt, majd helyezzük el a húsféléket, belsőséget a káposztára.
- Közepes lángon – kb. 160 fokon – süssük 30-34′-ig.
A hurka tartalmaz gabonát (a véres általában kenyér vagy zsemlekockát). Ettől el lehet tekinteni?
Üdv: Tamás
Kedves Tamás, Nem gondoltam ettől eltekinteni, hanem arra bátorkodtam gondolni, hogy vagy saját készítésű avagy paleo-kompatibilis házi forrásból szerezzük be a hurkát. 😀 Márta